volwassenen aanpak

Aanpak Spiegel-I

Aanpak

Spiegel-I ontwikkelde de aanpak ‘Binnenstebuiten’, gebaseerd op de methodiek van Keirsey. Deze theoretische methode hanteren we als basis voor de vertaling naar jouw persoonlijke situatie en wensen. Deze methode kijkt hoe je informatie verwerkt en wat dit betekent voor jouw gedrag an sich en in interactie met anderen. Het biedt inzicht en handvatten, waardoor je (reacties op) jouw gedrag beter begrijpt en hier goed mee om kunt gaan. Op deze manier blijf je ontspannen en hou je energie over.

Van buiten naar binnen:
Kennismaken en inventarisatie van jouw situatie. In een persoonlijk gesprek onderzoeken we waar jij staat, waar je tegenaan loopt en waar we samen aan gaan werken.

Grondige kijk naar binnen:
Uitleg en inzicht in hoe jij informatie verwerkt. Je gedragspatronen, karaktereigenschappen komen daarbij onder andere aan bod.

Aan de slag met jouw specifieke eigenschappen en knelpunten vanuit onze methode waardoor je jouw gedrag en dat van anderen beter kunt begrijpen. Je bent namelijk prima zoals je bent en door alles beter te snappen kun je er relaxter mee omgaan.

Om ervoor te zorgen dat je de nieuwe inzichten eigen maakt, oefenen we daarmee. Je zult merken dat het je snel beter af gaat, dat je beter keuzes kunt maken en dat je talenten veel meer naar boven komen.

Van binnen naar buiten:
Uiteindelijk gaan we in op de toepassing van de inzichten in jouw dagelijks leven. Dus, bijvoorbeeld jezelf blijven in interactie met anderen, ongeacht hun eigenschappen. Ook functioneren in werk en relaties kunnen aan bod komen:

Werk: Hoe heeft de manier waarop jij informatie verwerkt en handelt, invloed op hoe jij taken in je werk uitvoert en hoe jij functioneert in teams? Waar sta jij ten opzichte van jouw collega’s?

Relaties: Hoe beïnvloedt de manier waarop jij informatie verwerkt en communiceert jouw relaties met anderen? We gaan in op je relaties met vrienden, familie, de liefde.

Specifieke themasessies voor bedrijven en organisaties

Spiegel-I verzorgt over ook individuele trajecten en groepsworkshops voor bedrijven en organisaties

Neem contact met ons op voor meer informatie!

 

Wat wil ik ?

Wat heb ik?